Uiterwaardensessie

Door:dhr. Servaas Beunk
Datum training:op aanvraag
Website:www.denieuwegrens.nl
Kosten training:
Ik ben regelmatig flink aan de wandel.  Grotendeels is dit ook wandelend werken, onder de noemer Uiterwaardensessie.
Dit  is de moderne en actieve variant van een Heisessie.

Met een team of een geselecteerde groep mensen de wandelschoenen aantrekken en op pad gaan, met als doel meer helderheid te krijgen in de een of andere kwestie met gezamenlijk belang. Een uiterwaardensessie heeft een vast format. Inleiding, wandelen in tweetallen met een vraag (voor iedereen dezelfde), regelmatig gezamenlijk overleggen, daarna met de vervolgvraag en een andere partner verder lopen, afsluiten met samenvatting, conclusies en concrete plannen. Een sessie kan een dagdeel duren, een hele dag, maar ook een meerdaagse wandeling met een overnachting is mogelijk. De spelregels zijn op zich heel simpel: respecteer het gebied waar je doorheen loopt, maak gebruik van wat je tegenkomt en luister. Luister naar elkaar, naar jezelf en naar de uiterwaard. De vraag moet na ongeveer een kwartier beantwoord worden, maar hoe je dat doet is aan jezelf.
Door de ‘wisselende partners’ mengen de gesprekken zich steeds weer en komen de belangrijkste inzichten steeds terug. Het leuke is dat zijpaden of anders geïnterpreteerde vragen alle vrijheid krijgen, anders dan in reguliere groepsgesprekken. Lopen zorgt, zo blijkt uit onderzoek, ook nog eens voor een andere manier van denken. Hierdoor komt veel meer aan de orde bij een vraag dan mogelijk zou zijn in een gezamenlijke brainstormsessie op de hei. De nabespreking is een destillaat van een gezamenlijke ervaring. De belangrijkste zaken worden onthouden en benoemd, de rest rust in de vergetelheid van de uiterwaard.

De uiterwaarden langs onze grote rivieren vormen hier een uitstekende omgeving voor. Steeds meer zijn dit de plekken waar ruigte, vergezichten, ongebaande wegen, koeienpaadjes, distelvelden, grote grazers en ganzen je de ruimte bieden om gedachten de vrije loop te laten en gesprekken onverwachte diepte te geven. Ik organiseer de bijeenkomsten bij voorkeur in de Gelderse Poort, het gebied tussen Arnhem, Nijmegen en Duitse grens, maar het kan ook in andere gebieden.

De ideale groepsgrootte ligt tussen de 6 en 10 deelnemers.

Catering is in overleg.

Het mooie van de uiterwaardensessie is dat het in elk jaargetijde ingezet kan worden. Elk seizoen heeft zo zijn eigen waarde, elke locatie zijn eigen mogelijkheden.

Voor meer informatie: Servaas Beunk, De Nieuwe Grens Trainingen 06 – 4615 1597
Neem contact op met de adverteerder

Email de adverteerder

CAPTCHA Image
[ Andere beveiligingscode ]