De man van hoofd naar hart

De man van hoofd naar hart
Door:Marco de Jager
Datum training:7 t/m 9 mei
Website:breathfulness.nl/van-hoofd-naar-hart/
Kosten training:€ 425,00

Bij steeds meer mannen is het verlangen om in hun ware kracht te staan. Het verlangen om niet langer vanuit egobewustzijn, maar vanuit hartsbewustzijn te manifesteren. Het egobewustzijn (ik-denken) is gericht op overleven, bescherming en voorzien in menselijke behoeften en verlangens. Door het egodenken (de criticus) ontstaat goed of fout en alles wat anders is dan het ideaalplaatje vormt een bedreiging. Dus word je alert of heb je weerstand tegen mensen of dingen die anders zijn. Het zorgt er voor dat je aspecten van jezelf, die niet passen in je ideale plaatje, veroordeelt. Maar je ziet het intussen wel in de ander en dat veroorzaakt weerstand, jaloezie, veroordeling of woede.

Wat krijg je ervoor terug als je de uitdaging aangaat?

Je ervaart dat zachtheid en kwetsbaarheid een kracht zijn geworden, dat je reageert en leeft vanuit je hart in plaats vanuit macht Dat je controle loslaat door te vertrouwen en te handelen op je intuïtie.

Vervulling door je droom te realiseren

Door vele energetische veranderingen stijgt de trillingsfrequentie van de aarde en steeds meer mensen ontwaken. Door dit ontwaken kan het hart zich openen als toegangspoort naar pure onvoorwaardelijke liefde, het pure Zijn. Je bent dan weer in verbinding met een oerimpuls, je droom, die een onderdeel van je levenspad is. Maar dan komt waarschijnlijk de vraag op: hoe kom ik weer in contact met mijn droom en als ik mijn droom weer weet, kan ik deze dan wel realiseren?

Bezieling en vervulling

Het komt het er op aan dat je je leven weer ervaart als een bezield leven. Je kunt leven vanuit hart en ziel als er een juiste balans is tussen ratio en gevoel. Leven vanuit hart en ziel is denken en handelen vanuit een liefdevolle intentie én ruimte geven aan gevoelens en diepe verlangens, ruimte geven aan je droom.

Lange tijd heeft de mannelijke energie de overhand gehad, waardoor competitie, concurrentie, kennis en prestatie de boventoon voerden.

 

Aanwezigheid

Driedaagse voor mannenAls man moest je, vaak door de – emotioneel – afwezige vader, het vooral zelf doen. Je kennis en vaardigheden inzetten om een plek te bemachtigen en zeker niet je kwetsbaarheid en zwakke plekken laten zien. Door omstandigheden zijn veel mannen in hun hoofd ‘gevlucht’. In plaats van de wijsheid van het hoofd is de mind met de criticus de boventoon gaan voeren. Daardoor zijn veel mannen andere mannen als ‘concurrent’ gaan zien. Om hun plek te bemachtigen gingen ze de competitie met elkaar aan. Over gevoelens werd niet gepraat of werd het als makkelijker ervaren om dit met vrouwen te bespreken.

Dat is jammer, want mannen kunnen juist veel herkenning vinden in elkaar. In iedere man zit een diep verlangen om zijn hart te openen en weer verbinding en vervulling te ervaren. Het verlangen om niet het patroon van de ‘afwezige’ vader (niet alleen fysiek, maar vaak ook emotioneel) voort te zetten. 

Balans tussen ratio en gevoel

 

Mannen en vrouwen zijn verschillend en moeten dat ook blijven, maar in een ieder zit zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Naast de mannelijke waarden (ratio/intellect) heb je de vrouwelijke waarden (gevoel, intuïtie) nu harder nodig dan ooit. Dan ontstaat er ruimte voor gelijkwaardigheid, verbinding, intuïtie, creativiteit, genieten, zachtheid, luisteren en samen. Terwijl de ruimte voor doelgerichtheid, focus, helderheid, daadkracht, structuur en authenticiteit op natuurlijke wijze aanwezig blijft. De eerste stap hierin is balans terugkrijgen in je mannelijke energie. Dan kan het mannelijke zich verbinden met het hart en kun je dit ook vormgeven in je rol als vader die zijn kind begeleidt naar een zelfstandig en authentiek leven.

Het realiseren van je droom, aanwezigheid en balans tussen ratio en gevoel zijn een aantal aspecten waar veel mannen tegen aan lopen. Het vertegenwoordigt belangrijke thema’s als: Wat betekent het om man te zijn? Hoe geef ik vorm en inhoud aan het man-zijn? Hoe geef ik richting aan mijn mannelijke energie en leef ik vanuit mijn hart  en met mijn (hoog)gevoeligheid?

De man van nu wil ontdekken wat het is om vorm te geven aan het man-zijn. Om van criticus naar waarnemer te gaan, om zijn leven vorm te geven vanuit zijn hartsbewustzijn. En op authentieke wijze in de wereld en in relaties staan.

Daarom deze driedaagse

Besef jij dat alles wat in je leeft weerspiegeld wordt in de buitenwereld? Door in de spiegel van de buitenwereld te durven kijken, zelfreflectie, aspecten van jezelf te erkennen, te accepteren en te helen, kom je weer in contact met je hartsbewustzijn en de liefde voor jezelf en de ander. Deze weg ben ik (Marco) jaren geleden ingeslagen en nog steeds verder aan het ontdekken. Ik deel graag mijn ervaringen in deze driedaagse.

Een dynamische driedaagse waarin ik je meeneem in het ervaren van een sterkere verbinding met je hartsbewustzijn. Van criticus naar waarnemer en balans tussen denken en voelen. Om als man vanuit kracht en kwetsbaarheid je ware plek in te nemen in relatie met je partner, ouders en kinderen. Bewustwording en beleven ervaar je door het enneagram en de levensfasen, opstellingen, contact met je innerlijk kind, harmoniserend ademen en stilte. Elementen die deze dagen ingezet worden om stappen te maken op de weg naar een juiste en volwaardige balans tussen hoofd en hart.

 

Tijdens deze driedaagse ga ik met een groep van maximaal 6 mannen deze belevenis aan en laat ik me leiden door de samenstelling en de (diepere) vraagstukken van de groep. Als het lezen van deze driedaagse iets met je doet (gevoel van herkenning, het maakt je blij, maar misschien ervaar je tegelijkertijd ook weerstand) en je wilt erbij zijn, meld je dan aan.

Neem contact op met de adverteerder

Email de adverteerder

CAPTCHA Image
[ Andere beveiligingscode ]