Werkgeluk

Werkgeluk
Brandpunt+ liet onlangs in een uitzending zien dat 24.1% van de werkende bevolking ontevreden of zelfs ongelukkig is in het werk dat ze doen. Sterker nog, maar 12% van de werkende mensen zijn bevlogen werknemers! Hoe kan dat nou? Iedereen wil toch gelukkig zijn in het werk? Je zit er immers een groot deel van je leven! Hoe komt het dat wij niet in staat blijken om de grip te (her)pakken of naar mogelijkheden te zoeken om hier iets in te doen?

Mij is hetzelfde overkomen; ik zat al een hele poos in een baan die ik eigenlijk niet meer leuk vond. Ik had vaak argumenten die mezelf tegenhielden om een stap te zetten. Eens zei ik tegen een vriendin dat ze me ergens anders toch niet aan zouden nemen met de eisen/ wensen die ik voor een volgende functie had. Waarop zij heel gemakkelijk tegen me zei: “als je het niet probeert, dan zullen ze je ook niet aannemen!”. Dat heeft me wel aan het denken gezet. Waarom probeer ik het niet? Ben ik mezelf nu voor de gek aan het houden met onzin-argumenten? Wat ligt er eigenlijk onder dat ik niet de controle bij mezelf zoek?

Wij mensen zitten vol van (negatieve) overtuigingen. Een willekeurige greep: “ze luisteren toch niet naar mij”, “ik zal niet zomaar ergens anders aan een baan komen” of “ik ben niet in de positie om aan te geven hoe ik denk dat het beter of anders kan” of “ik moet blij zijn dat ik een baan heb, niet zeuren verder”. Deze overtuigingen helpen vaak niet bij het nemen van regie, eigenaarschap op eigen (werk)geluk. Daarnaast houden overtuigingen als deze je vaak in dezelfde situatie. Omdat je niet voelt dat je zelf invloed hebt, lijkt het geluk steeds verder af te zakken.

De focus kan draaien naar eigen autonomie. Ik heb zelf keuzes en mogelijkheden in dit proces. Ik kan zelf gaan zorgen voor mijn eigen tevredenheid. Neem het roer weer in handen! Word je bewust van welke kwaliteiten je zelf hebt en kunt benutten om je (weer) gelukkig te voelen op het werk. Leer minder streng voor jezelf te zijn, meer helpende overtuigingen te vinden en daarmee ook regie te (her)pakken!

Je zult je hierdoor veel beter voelen. Een heel fijn gevoel dat je zelf de mogelijkheid hebt om zaken te veranderen! Zoek je hier hulp bij? We helpen je graag in dit proces! Neem contact op met Marianne van Erp 06-244332081 of Sanne Nozza 06-24257007.Terug naar overzicht