Basisopleiding Systemisch Mensen Werk

Basisopleiding Systemisch Mensen Werk
Door:Johan de Jong & Mincka van Houten
Datum training:22 en 23 maart 2019
Website:www.systemischmensenwerk.nl/basisopleiding-systemisch-mensenwerk/
Kosten training:€ 2 750,00

Basisopleiding Systemisch Mensen Werk

 

Deze basisopleiding wil professionals inzicht geven en vaardigheden leren in het opstellingenwerk volgens de principes van Bert Hellinger en zoals dit verder is ontwikkeld door andere professionals. In de opleiding ligt de focus op het ontwikkelen van het systemisch waarnemen, het vullen je van systemische toolkit en het ontwikkelen van je systemisch vakmanschap. Na het afronden van de opleiding kun je zelfstandig systemische opstellingen begeleiden en heb je toegang tot de vervolgopleidingen.

Doelgroep
De opleiding is bedoeld voor mensen die werken als therapeut, trainer en/of coach, leidinggevende, in het bedrijfsleven, onderwijs of in de gezondheidszorg zoals psychologen, psychosociaal therapeuten, haptotherapeuten, creatief therapeuten, integratief therapeuten en verlies-en traumatherapeuten. Lees hier wat deelnemers schrijven over deze opleiding.

Doelstelling
Kort samengevat gaat de opleiding over het leren herkennen van en werken met systemische thema’s bij coachees, cliënten en medewerkers. Hiervoor is het belangrijk dat je als deelnemer bereid bent om je eigen systemische thema’s en overdrachtsfenomenen te onderzoeken en verhelderen. Leren herkennen van je eigen instinctieve bewegingen is voorwaardenscheppend om systemisch en vakkundig te kunnen begeleiden. Kennis over de karakterstructuren (Maskers) gebruiken we om je dit te leren ontdekken.

Je oefent je in het je bewust worden van “het wetende veld” en om te begeleiden vanuit het “stille midden”. Dit houdt in dat je je de fenomenologische basishouding en manier van waarnemen van leven, dood, familie-systemen en grotere maatschappelijke systemen eigen maakt: het “erkennen wat is”.

Praktisch gezien ontwikkel je vaardigheid in het herkennen van en werken met verstrikkingen zoals: in de balans van geven en nemen, plek en volgorde. Het oefenen met verschillende werkvormen zoals opstellingen in een groep of individueel, opstellingen met sjablonen(grondankers), poppetjes of met behulp van visualisaties.

We zullen kennismaken met verschillende thema’s in opstellingen zoals bijvoorbeeld: familie-problemen, relatie-problemen, lichamelijke of psychische kwalen, keuze-problemen.

Klik hier voor de inhoud van de opleiding per dag

Op 14 en 15 september 2018 is de basisopleiding 2018-2019 (SMW2) gestart. De eerstvolgende groep start in maart 2019:

Basisopleiding Systemisch MensenWerk 2019 (SMW3)

Blok 1: 22 en 23 maart 2019

Blok 2: 19 en 20 april 2019

Supervisie: 10 of 11 mei 2019

Blok 3: 17 en 18 mei 2018

Blok 4: 14 en 15 juni 2018

Blok 5: 6 en 7 september 2019

Supervisie: 20 en 21 september 2019

Blok 6: 4 en 5 oktober 2019

Blok 7 en certificering: 1 en 2 november 2019

Er zijn 14 lesdagen en twee keer een halve dag supervisie die begeleid worden door Johan de Jong en/of Mincka van Houten. De trainingslocatie is zaal 3 van de Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen.

Naast actieve deelname op deze dagen wordt er van deelnemers verwacht dat ze literatuur bestuderen (“Vonken van verlangen” van Wibe Veenbaas en “Opstellingenwerk” van Evelien Hogeweg) en tussen elk lesblok door in intervieisgroepen aan de slag gaan. Daarnaast werk je aan een procesverslag/persoonlijk statuut (Hoe zet jij jezelf in de wereld, je moreel kompas). Dit document maakt onderdeel uit van de certificering.

De opleiding wordt door de deelnemers gewaardeerd met een 9 voor de vakinhoudelijke kwaliteit, een 9 voor de onderwijskundige kwaliteit, een 7,5 vo0r de literatuur en een 8,8 voor de organisatie van de opleiding.

Kosten
De kosten voor 14 lesdagen en twee dagdelen supervisie bedragen 2.750 euro. Dit is inclusief koffie, thee en een biologische vegetarische lunch.

Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Accreditaties
De accreditaties voor de VVH (vereniging voor haptotherapeuten) en de SKB (Stichting Beroepsscholingen in de Psychosociale Complementaire Gezondheidszorg) zijn toegekend. De aanvraag voor de accreditatie voor de SKJ, stichting kwaliteitsregister jeugd loopt.

 

Aan de opleiding Basisopleiding Systemisch MensenWerk zijn 90 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie treft u aan op: www.NOBCO.nl

 

Er is een maximum van 16 deelnemers.

Neem contact op met de adverteerder

Email de adverteerder

CAPTCHA Image
[ Andere beveiligingscode ]